FASHIONCLASH doet mee met Anjeractie.

Van 28 mei tot en met 5 juni doet FASHIONCLASH mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. Samen spelen ze een belangrijke rol om dorpen, buurten en regio’s bruisender te maken.

De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren.

FASHIONCLASH voert actie om jonge makers te helpen werk te ontwikkelen en te tonen aan breed publiek. En juist nu willen we verder experimenteren met digitalisering en presentatie vormen om het podium te kunnen blijven bieden.

FASHIONCLASH biedt podium en ondersteuning aan jonge ontwerpers en kunstenaars, plaatst mode in maatschappelijke context en draag zo bij aan positieve verandering in de samenleving. Daarnaast zijn de activiteiten van FASHIONCLASH voor een breed publiek.
Het is juist nu gebleken hoe kwetsbaar de jonge makers zijn en het bieden van platform is heel hard nodig. Om door te kunnen gaan als platform en om te innoveren is het noodzakelijk om juist nu te investeren in digitalisering.
Denk aan het maken van opnames, inhuren van techniek en het mogelijk maken van livestream om activiteiten van FASHIONCLASH voor zoveel mogelijk bereikbaar te houden. Het opgehaalde bedrag zal direct en concreet gebruikt worden voor digitalisering van de 13e editie van FASHIONCLASH Festival.

Doneer via de onderstaande QR-code een bedrag naar keuze.

https://cultuurfonds.gift/c/mobiele-collecte-2021?p=44239055