De Modeshow Podcast

Branko Popovic, van FASHIONCLASH team was te gest bij de tweede aflevering van De Modeshow podcast. De Modeshow is een initiatief van mode journaliste Georgette Koning die hiermee platform geeft aan verschillende waarden gedreven modemakers.

Aflevering 02: Idealisme, inclusiviteit, identiteit gaat over over mode & inspiratie. Waar moet je als modeontwerper je inspiratie vandaan halen om relevant te zijn?

“In deze aflevering praat ik met drie gasten over mode en inspiratie. De mode-industrie ligt onder een vergrootglas. Bij een nieuwe generatie ontwerpers spelen ethische waarden als inclusiviteit, culturele identiteit en gender een grote rol. Duurzaamheid is al een gegeven, maar de draagbaarheid van de kleding is veel minder een vereiste. Wat ik mij afvraag: Waar moet je als betrokken modeontwerper je inspiratie vandaan halen om relevant te zijn?  Wat wil de hedendaagse modeontwerper precies bereiken? Gaat het ‘nieuwe ontwerpen’ ten koste van het aloude ambacht? Wélke gevolgen heeft dat allemaal voor het beroep van modeontwerper?

 Ik praat met Bonne Reijn oprichter van Bonne Suits, over wat zijn inspiratie was voor het ontwerpen van zijn succesvolle ‘poor man’s suit’. De Arubaanse Darwin Winklaar studeerde mode aan de Rietveld Academie met een performance over zijn culturele identiteit. Branko Popovic, mede-oprichter van het jaarlijkse mode-event FASHIONCLASH Festival, vertelt over het nut van het festival en hoe elke editie hem een nieuwe wereld brengt met nieuwe perspectieven. “Er zijn altijd ontwerpers die hoop brengen en daar moet een podium voor worden gegeven.”

Beluister de aflevering en abboneer je op de podcast: www.demodeshow.nl

thumbnail_IMG_1053.jpg