FASHION TALK: Liefde voor het Vakmanschap - Ronald Kolk & Margareth Stalman

RK.png

Passie voor het ambachtelijk vakmanschap bracht deze twee createurs bij elkaar; couturier Ronald Kolk en juwelenontwerpster Margareth Stalman. Samen tonen zij hun haute couture en haute joaillerie tijdens tentoonstelling “Het Meisje, De Jurk en De Parel” in Museum aan het Vrijthof in Maastricht.

Op donderdag 16 mei organiseren Museum aan het Vrijthof, FASHIONCLASH en Maastricht Academy of Fine Art & Design een Fashion Talk om, onder leiding van Rachid Naas , in een intieme setting de liefde voor het vakmanschap van Ronald Kolk en Magareth stalman te vertalen naar een verhaal. Wat maakt de liefde voor het vakmanschap zo groot? Wat hebben zij in hun lange loopbaan geleerd? Wat is hun visie op mode, op schoonheid en esthetiek? Wat betekent zakendoen als vakman? Via een interactieve Fashion Talk, waarbij er genoeg ruimte is voor dialoog, willen zij de passie voor ambacht overdragen aan een nieuwe generatie jonge ontwerpers.

Voorafgaand aan de Fashion Talk is het mogelijk om de tentoonstelling “Het Meisje, De Jurk en De Parel” in Museum aan het Vrijthof te bezoeken. LET OP: dit kan alleen met een geldig ticket voor de Fashion Talk, op donderdag 16 mei tot 15.45.

Over Ronald Kolk
Ronald Kolk (Amsterdam, 1950) is zijn carrière in New York gestart met het kleden van Grace Jones en Bette Midler. Terug in Nederland leerde hij het modevak bij Max Heymans en Frank Govers. In 1998 begon hij een eigen couturehuis. Zijn ontwerpen dragen bij aan het zelfvertrouwen van vrouwen en halen het meisje in de vrouw naar boven. "Mode moet plezieren". De stijl van de couturier is flamboyant en theatraal, met een grote voorliefde voor bijzondere stoffen en materialen.

Over Margareth Stalman
Margareth Stalman (Heerlen, 1959) ontwerpt al sinds 1983 exclusieve juwelen. De gouden creaties laten zich moeilijk definiëren. Enerzijds ogen ze uitbundig en asymmetrisch. Anderzijds zijn ze zeer verfijnd met een geraffineerd kleurgebruik. Door het innovatieve gebruik van parels en de toepassing van emailleertechnieken is haar werk internationaal bekroond, waaronder een Award of Excellence van de Japan Enamelling Artist Association.

Datum: donderdag 16 mei
Tijd: 16u – ± 17.30
Locatie: Maastricht Academy of Fine Art & Design  
Taal: NL
Toegang: gratis, vooraf aanmelden is verplicht: http://bit.ly/Fashion-Talk

Deze Fashion Talk wordt georganiseerd door Museum aan het Vrijthof, FASHIONCLASH en Maastricht Academy of Fine Art & Design met ondersteuning van Gemeente Maastricht