Maak jouw stukje mouw voor The Hooooooodie Project vanuit huis!

Lukt het jou niet om naar het atelier op het Verdiplein te komen maar wil je wél graag meewerken aan The Hooooooodie Project? Maak jouw stukje mouw thuis of op school, stuur deze op, en Antoine stikt deze persoonlijk aan de hoodie vast.

Antoine: "Iedereen draagt kleding en daarom is het zo'n prachtige conversation starter. Om door iets alledaags als kleding, in aanraking te komen met iets nieuws. Dat kan een techniek of ambacht zijn, maar ook een ander persoon. Tijdens het maken, of via het kunstwerk. Want hoe meer mensen een stukje van zichzelf aan het kunstwerk toevoegen, hoe meer verhalen, herinneringen en persoonlijkheden er letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden raken."

Hoe kun jij deelnemen?

Stap 1

Pak een oud kledingstuk of stuk textiel. Knip of maak een lap van precies 32 cm breed en minimaal 40 cm lang - maar langer mag ook. 

Stap 2

Versier of bewerk deze met je eigen verhaal en techniek(en) naar keuze. Techniek suggesties; schilderen, stikken, breien, patchworken, plakken, weven, knippen, knopen, schrijven, quilten, etc. Verhaal suggesties; je naam, iets abstracts, je gevoel, een portret, een symbool, een gedicht, een tekening, etc.

Stap 3

Vergeet je naam er niet in te verwerken! Mag klein, maar ook groot. Zolang deze ergens leesbaar is. 

Stap 4

Stuur je creatie vóór woensdag 1 juni naar: 
FASHIONCLASH
t.a.v The Hooooooodie Project
Batterijstraat 48
6211 SJ Maastricht - Nederland

Stap 5

Antoine zorgt ervoor dat jouw creatie aan de mouw van de hoodie komt te zitten! 

Stap 6

Zondag 26 juni wordt het eindresultaat gepresenteerd op het YPIE FEST, een buurtfeest in het Ypelaerpark in Tilburg. Spannend! Hoe lang zijn de mouwen van de hoodie geworden?!

Download het stappenplan hier.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, VSB Fonds, ForwArt, Prins Bernhard Cultuurfonds/ Buurtcultuurfonds Provincie Noord-Brabant, ART-FACT. Dit project wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het Urban Innovative Actions Initiative (UiA).